اخبار » سلامت
کد خبر : 507
سه شنبه - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵

فعالیت ۲ هزار و ۵۰۰ پرستار در بیمارستان های دولتی لرستان

همایش صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران در سالن اجتماعات دانشکده بهداشت و تغذیه خرم آباد برگزار شد.

به گزارش وارک نیوز در این همایش دکتر نجاتیان مدیر کل دفتر ارتقا سلامت و خانم افشانی رئیس گروه آموزش، تحقیق و توسعه معاونت پرستاری وزارت بهداشت،دکتر آسترکی معاون درمان و خانم خوانساری مدیردفتر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دکتر شیخی رئیس بیمارستان عسلیان خرم آباد، جمعی از اعضای هیأت علمی،پرستاران و اعضای سازمان نظام پرستاری لرستان حضور داشتند.

 
در ابتدای همایش خوانساری مدیردفتر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین در جلسه به بیان آخرین وضعیت حرفه ی پرستاری در استان پرداخت. خوانساری عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۲۵۰۵ پرستار شاغل در بیمارستانهای دولتی مشغول ارائه خدمت هستند.

 

 

وی در ادامه به تشریح حرفه ها و شغل های وابسته به پرستاری پرداخت و گفت: کارشناسان هوشبری، اتاق عمل و فوریت های پزشکی مهمترین حرفه های وابسته به پرستاری هستند که همواره همکاری خوبی را در جهت پیشبرد برنامه های این حرفه داشته اند.خوانساری ضمن ابراز خرسندی از برنامه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران از این برنامه به عنوان ابزاری مناسب در راستای ارائه خدمات بهتر پرستاری به مردم یاد کرد.
شاهوردی از اعضای سازمان نظام پرستاری استان نیز در ادامه ی این همایش گفت: صدور صلاحیت حرفه ای برای پرستاران قطعی است اما ما باید در جهت ادامه ی این روند برنامه ریزی داشته باشیم.

 

 

وی از سازمان های صنفی مانند نظام پرستاری به عنوان گیرنده های عصبی جامعه یاد کرد و گفت: اگر می خواهیم جامعه به سمت جلو حرکت کند باید پیام های این سازمان ها را دریافت و به آن ها توجه بیشتری داشته باشیم. شاهوردی صلاحیت حرفه ای را مجموعه ای از دانش ها دانست که توسط فرد در محیط های آموزشی و کار کسب می شود و در نهایت تبدیل به حرفه می شود.

 

 

وی تأکید کرد: مدرک تحصیلی همیشه دال بر مجوز کار نیست ضمن این که صدور صلاحیت هم می تواند توسط سیستم دولتی و هم سیستم صنفی صورت گیرد.

 

 

این عضو سازمان نظام پرستاری در ادامه خواستار صدور شماره نظام پرستاری، توجه و حمایت بیشتر وزارت نسبت به این سازمان شد.

 

شاهوردی در پایان تأکید کرد: به عنوان عضو کوچکی از سازمان نظام پرستاری باید عنوان کنم که این سازمان آمادگی هر گونه همکاری را برای اجرای برنامه صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران دارد. وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان نظام پرستاری مخالف هر گونه جو غیر وحدت در بین پرستاران است.
مدیر کل دفتر ارتقا سلامت معاونت پرستاری وزارت بهداشت در این همایش رئوس کلی و چگونگی اجرای برنامه صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران را برای حاضرین در جلسه عنوان کرد.

 

نجاتیان در این باره گفت: سابقه ی پرستاری آکادمیک در کشور ما به حدود ۱۰۰ سال پیش بر می گردد اما در حوزه ی برنامه ی صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران هم زمان با اجرای برنامه تحول سلامت توسط دولت تدبیر و امید آغاز شده است که جای تقدیر دارد.

 

وی ابراز داشت: متأسفانه در این حوزه کشور ما خیلی دیرتر از سایر کشورها شروع کرد اما جای شکر آن باقی است که بالاخره اراده ای برای اجرای آن در کشور به وجود آمد. ن

 

 

نجاتیان ضمن تقدیر از زحمات کلیه ی پرستاران گفت: یکی از امتیازات این برنامه در کشور ما این است که خود پرستاران با این که ممکن است مشکلاتی برایشان به وجود آید مشتاق اجرای آن بودند. وی در ادامه عنوان کرد: حاکمیت موظف است نظارت لازم را در این باره انجام دهد. نجاتیان خاطرنشان کرد: مهم ترین هدف برنامه صدور صلاحیت حرفه ای ارتقا خدمت رسانی به مردم است.

 

 

نجاتیان سیستم آموزش، محل ارائه خدمت و افرادی که خدمت اراده می دهند را به عنوان سه رکن مهم خدمات پرستاری به مردم دانست. وی گفت: صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران در جهت تکمیل رکن سوم این خدمات است که قطعا در جهت احقاق حقوق مردم خواهد بود.

 

 

مدیر کل دفتر ارتقا سلامت معاونت پرستاری وزارت بهداشت دسترسی به اطلاع از وضعیت پرستاران از جمله اشتغال و خطاهای شغلی آنها را از مهم ترین مزایای این برنامه قلمداد کرد و گفت: حفظ سطح دانش و عنوان پرستار حرفه ای و مطابقت با سیستم های بین المللی از موازین برنامه صدور صلاحیت پرستاران است. وی در پایان ضمن عنوان صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران بر مبنای سطح علمی، اخلاق شغلی و تناسب جسمی و روانی خواستار معرفی نمایندگان سازمان های نظام پرستاری جهت حضور در شورای وزارت شد.

 
گفتنی است در پایان همایش حاضرین در جلسه پرسش های خود را در مورد برنامه صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران عنوان و نجاتیان پاسخ های لازم را ارائه داد./وبدا