آخرین اخبار » اجتماعی » پیشنهاد سردبیر » خبر مهم » یادداشت
کد خبر : 33838
دوشنبه - ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶

چالش بزرگ آب شرب خرم‌آباد و ادای دِین وزارت نیرو

کِدِر و گل آلود بودن آب شرب شهر خرم‌آباد مشکلی دیرینه است که در برخی ایام نمود بیشتری پیدا می‌کند. راهکار رفع همیشگی این چالش بزرگ که سلامت مردم را به خطر می‌اندازد ادای دِین وزارت نیرو در پاسخ فوری به مطالبه‌ دیرینه مردم این دیار است.

چالش بزرگ آب شرب خرم‌آباد و ادای دِین وزارت نیرو

به گزارش وارک نیوز،آب شرب شهر خرم‌آباد در یک هفته گذشته وضعیت نامناسبی داشته و گل آلود بودن آن باعث نارضایتی و نگرانی شهروندان شده است.

کارشناسان کِدر و گل آلود بودن آب شرب برخی مناطق خرم‌آباد را ناشی از بارش‌های اخیر و تاثیر آن بر آب‌های زیرزمینی می‌دانند.

از آنجایی که بخش اعظمی از آب شرب شهر خرم‌آباد را چشمه‌های و سراب‌های طبیعی تامین می‌کنند، گل آلود شدن این منابع آبی باعث شده آبی که از طریق سیستم آب‌رسانی به منازل مردم می‌رود نیز با مشکل مواجه شده و گل آلود شود.

کدر شدن آب چشمه‌های زیرزمینی خرم‌آباد معمولا در فصل بهار و سال‌هایی که بارش زیاد باشد اتفاق می‌افتد و از قضا همین آب بدون تصفیه کامل (بخاطر نبود سیستم کامل تصفیه‌خانه در شهر) به سوی خانه‌ها روانه می‌شود و بعضاً گلایه و نارضایتی مردم را به همراه دارد.

چالش اصلی که در بحث آب شرب خرم‌آباد وجود دارد این است که برخلاف دیگر شهرهای بزرگ، منبع آب پایداری برای تامین آب شرب شهر وجود ندارد.

از طرفی سیستم تصفیه خانه شهر خرم‌آباد هنوز تکمیل نشده و در انتظار تامین اعتبار برای تکمیل است.

نکته‌ای که بعضا شهروندان لرستانی از آن گلایه دارند این است که می‌گویند تعرفه آب خرم‌آباد همانند شهرهای برزرگ است و این در حالی بوده که آب خرم‌آباد را چشمه‌ها تامین می‌کنند و در سایر شهرها تصفیه‌خانه‌ها از طریق آب سدها این کار را انجام می‌دهند.

نگاهی به شرایط موجود به خوبی نشان می‌دهد وزارت نیرو تا پیش از این و در سالیان گذشته حق طبیعی مردم خرم‌آباد برای ایجاد یک سد بعنوان منبع آب شرب پایدار را ادا نکرده و از طرفی نتوانسته پروژه‌ای با اهمیت مانند تصفیه خانه را به سرانجام مطلوب برساند.

گل آلود شدن آب شرب شهر خرم‌آباد در روزهای اخیر بیش از آنکه سلامت مردم را از نظر بهداشتی بودن آب به خطر اندازد، سلامت روانی و روحی شهروندان را تحت تاثیر قرار داده و موجب نارضایتی شدید از خدمات دهی حوزه وزارت نیرو شده است. موضوعی که با یک بررسی ساده در فضای مجازی و حقیقی براحتی قابل فهم است.

این در حالی است که از چند سال قبل برای رفع این چالش همیشگی وزارت نیرو کلنگ ساخت سد مخمل‌کوه را بر زمین زد تا بلکه با افتتاح آن خرم‌آباد دارای منبع آب شرب پایدار شود.

در کنار آن، پروژه بسیار حیاتی و مهم تکمیل تصفیه خانه خرم‌آباد و اجرای فازهای تکمیلی آن نیز مطرح شد تا بلکه با اجرای این دو پروژه مهم یک بار برای همیشه خیال مردم از بابت تامین آب شرب سالم و پایدار در خرم‌آباد راحت شود.

اما با وجود اهمیت فراوانی که این دو پروژه دارند تا کنون روند احداث و تکمیل آنها سرعت اندکی داشته است.

به نظر می‌رسد حال که بار دیگر اهمیت این پروژه‌ها بیش از قبل مشخص شده جا دارد مسوولان ارشد وزارت نیرو و شخص وزیر توجه ویژه‌ای به تزریق اعتبارات برای حل مشکل آب شرب خرم‌آباد داشته باشند.

در عین حال از مسوولان ارشد استان و به ویژه نمایندگان مردم در مجلس نیز انتظار می‌رود این موضوع را پیگیری ویژه نمایند تا هر چه سریع‌تر چالش موجود در بحث تامین آب شرب خرم‌آباد مرتفع شود.

آنچه بر همگان مشخص است تامین آب شرب سالم از اوجب واجبات بوده و نسبت به هر پروژه دیگری ارجحیت داشته چرا که مستقیما با سلامت مردم سر و کار دارد.

بی‌شک در استانی که سالانه بیش از ۱۲ میلیارد متر مکعب روان آب از آن خارج می‌شود و میانگین بارش‌هایش بیشتر از نرم کشوری است، نبود یک سد برای تامین آب شرب پایدار مردم آن ظلمی آشکار در حق مردم و خلائی بزرگ برای استان محسوب می‌شود که متاسفانه دولت‌های قبل هرگز آن را رفع نکردند.

ابن در حالی است که مردم لرستان در سالیان اخیر بارها و بارها مطالبه ساخت سدها را برای توسعه این استان محروم مطالبه کرده‌اند. شاید وقت آن رسیده که مسوولان استان با پافشاری مداوم یک بار برای همیشه حق طبیعی مردم ولایت‌مدار، انقلابی و همیشه در صحنه لرستان را از وزارت نیرو بگیرند.

امید است دولت سیزدهم بتواند با نگاه توسعه گرایانه و عدالت محور و با تزریق اعتبارات مناسب گامی مثبت در راستای پاسخ به مطالبات مردم این دیار بردارد و لبخند رضایت را بر لبان لرستانی‌ها بنشاند.

 

نگارنده: سعید سرشار/روزنامه نگار