آخرین اخبار » اخبار » اقتصادی » پیشنهاد سردبیر » تازه ترین اخبار » یادداشت
کد خبر : 29833
یکشنبه - ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۵

مصوبات سفر رئیس جمهور؛ راه خروج لرستان از فلاک

نگاه گذرا به مصوبات سفر ریاست جمهوری به لرستان حاکی از آن است که دولت سیزدهم بجای هزینه تراشی بیهوده و کلنگ زنی‌های جدید بیشتر بدنبال تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه‌های اساسی نیمه تمام و تعطیل در لرستان است؛ در حقیقت مصوبات سفر ریاست جمهوری گام نخست و البته مهم دولت برای برون رفت لرستان از شرایط موجود است.

مصوبات سفر رئیس جمهور؛ راه خروج لرستان از فلاک

به گزارش وارک نیوز، حاصل مدیریت غلط و غیر اصولی سالیان و دهه‌های قبل در لرستان چیزی نبوده است جز قرار گرفتن این استان پر ظرفیت در صدر جدول فلاکت، بیکاری، تورم، مهاجرت و … استانی که به گواه کارشناسان استعدادهای عجیبی در حوزه گردشگری، کشاورزی، صنعت و از همه مهمتر در حوزه نیروی انسانی دارد امروز در شرایطی سخت قرار داشته و مردم این دیار برای برون رفت از آن کور سوی امیدی به آینده و تصمیمات دولت سیزدهم دارند.

 

شرایط بد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در لرستان همواره در دولت‌های گذشته مورد توجه بوده است، اما این توجهات هرگز در رفع مشکلات مردم این استان موثر نبوده و معمولا اگر تصمیمی برای خروج لرستان از بحران گرفته می‌شد بر روی کاغذ می‌ماند و حاصل مصوبات کاغذی ادوار قبل چیزی است که امروز می‌بینیم.

 

دولت سیزدهم که هنوز در آغاز راه خود قرار دارد نیز در بدو شروع بکار خود نشان داد نگاه ویژه‌ای بر مناطق محروم و توسعه نیافته از جمله لرستان دارد؛ چنانکه سفر آذرماه ۱۴۰۰ رئیس جمهور به لرستان نیز با محوریت بررسی و تصمیم‌گیری برای رفع مشکلات دیرینه این استان انجام شد.

 

آیت‌الله رئیسی در خلال سفر یک روزه خود به لرستان که قسمتی از آن با حضور در بین مردم و بازدیدهای میدانی همراه بود به حلقه اول نزدیکان خود گفته بود: «وقتی لرستان در چنین شرایط از نظر بیکاری و اشتغال قرار دارد به خودم اجازه نمی‌دهم حتی یک دقیقه هم در سفر به این استان استراحت کنم.»

 

نهایتا مصوبات سفر آذرماه رئیس جمهور به لرستان در مجموع حدود ۱۶ هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان ارزش ریالی داشته که البته گفته می‌شود این‌ها غیر از اعتبار چند هزار میلیارد تومانی است که برای سد گاوشمار و راه‌آهن لرستان در نظر گرفته شده است.

 

نگاه گذرا به مصوبات سفر ریاست جمهوری به لرستان حاکی از آن است که دولت سیزدهم بجای هزینه تراشی بیهوده و کلنگ زنی‌های جدید بیشتر بدنبال تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه‌های اساسی نیمه تمام و تعطیل در لرستان است؛ پروژه‌هایی که در حوزه های صنعتی، عمرانی، زیر ساختی و .. می‌توانند در صورت تکمیل گامی بلند برای توسعه این استان محسوب شوند.

 

از راه آهن و سدها که بگذریم می‌بینیم که در مصوبات سفر ریاست جمهوری اعتبارات خوبی برای راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل نیز در نظر گرفته شده است و در مجموع همانگونه که رئیس جمهور در نشست خبری پایان سفر یک روزه خود به لرستان اظهار کرد؛ از نظر دولت مهم‌ترین مشکل لرستان اشتغال بوده و بیشتر تصمیمات و برنامه ریزی‌ها نیز در همین راستا است.

 

اینجانب که به نمایندگی از اهالی رسانه لرستان در سفر ریاست جمهوری وظیفه پرسش از رئیس جمهور را بر عهده داشتم، همانگونه که در نشست خبری و در خلال سوال از رئیس جمهور اشاره نمودم، معتقدم مصوبات کاغذی به تنهایی نمی‌تواند برای رفع مشکلات لرستان راهگشا باشد، چراکه اگر چنین بود امروز شاهد لرستانی فلاکت بار نبودیم.

 

در حقیقت مصوبات سفر ریاست جمهوری گام نخست و البته مهم دولت برای برون رفت لرستان از شرایط موجود است اما زمانی این مصوبات نتیجه بخش می‌شود که برای تحقق آنها نیز به همین اندازه توجه و پیگیری شده و دولت اهتمام ویژه داشته باشد که خوشبختانه تا این لحظه این رویه وجود داشته است.

 

نقش مدیران استانی در این راستا بسیار مهم و اساسی است چراکه در واقع این مدیران استانی هستند که باید به صورت مستمر و با بهره‌گیری از کمک نمایندگان مجلس و با لابی گری در سطوح مختلف دولت و وزارتخانه‌ها بدنبال تحقق مصوبات سفر و جذب اعتبارات حداکثری باشند.

 

حال که قطار مدیریتی لرستان برای رسیدن به توسعه در حال تکمیل بوده و اکثر مدیران تازه نفس در ادارت مستقر شده‌اند، اولین و مهم‌ترین اولویت کاری آنها برای یکی دو سال آینده چیزی نیست جز اینکه پشت سر مدیریت ارشد استان برای تحقق مصوبات حرکت کرده و کار و تلاش شبانه‌روزی را سرلوحه کار خود قرار دهند. به نظر می‌رسد شاید از همین حالا باید رسیدن تحقق به موقع مصوبات سفر را مهمترین مبنای بررسی عملکرد و کارنامه مدیران دولت سیزدهم در لرستان دانست.

 

علی‌ایهاالحال می بینیم که استاندار لرستان در روزهای اخیر گام‌های مثبتی برای تحقق مصوبات سفر برداشته است و پای معاون اجرایی رئیس جمهور را که از ارکان اساسی دولت محسوب می‌شود برای به نتیجه رسیدن این مصوبات به مباحث استان لرستان باز کرده است چنانکه اخیرا جلسه‌ای به منظور پیگیری این مصوبات با ریاست سیدصولت مرتضوی معاون رئیس جمهور و نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف برگزار شد.

 

در شرایطی که زمینه برای برون رفت لرستان از فلاکت و مشکلات بی‌شمار مهیا شده و گام اول برای توسعه استان برداشته شده است وظیفه همه ارکان تاثیرگذار در استان است که فرصت را مغتنم شمرده و برای رسیدن به هدف مورد نظر پیگیری شبانه‌روزی انجام دهند.

 

معتقدم برون رفت لرستان از شرایط کنونی با توجه به پیگیری‌های در حال انجام و عزم موجود برای پایان فلاکت در لرستان، دست یافتنی است؛ و اگر همدلی و وحدت در تمام ارکان استان از جمله مدیران و مسوولان ارشد دولتی، نمایندگان، ائمه جمعه، احزاب، رسانه‌ها و سایر افراد تاثیرگذار وجود داشته باشد و تفرقه و چند دستگی کنار گذاشته شود می‌توان به آینده لرستان امیدوار بود وگرنه که اگر شرایط همانند سالیان گذشته باشد و خواص بدنبال همدلی و وحدت نباشند باز هم همان مسیر قبلی ادامه خواهد یافت و این وسط مردم باید آسیب ببینند.

 

 

 

شاید فرصت آن رسیده که در این برهه حساس و تاریخی که لرستان در فلاکت بارترین نقطه خود قرار دارد همه همدل و یکصدا شده و اختلافات را کنار بگذارند و یک بار برای همیشه با عبور از اختلافات سیاسی و حزبی و … همه و همه برای توسعه لرستان به مسوولان کمک کنند و اگر نقدی هم وجود دارد( که همواره نقد از بدیهیات پیشرفت است) از سر دلسوزی و بدور از حب و بغض و تفرقه انجام شود و رویکرد اصلی چیزی نباشد جز کمک به مصوبات سفر و توسعه استان لرستان

 

 

نگارنده: سعید سرشار- روزنامه نگار