آخرین اخبار » اجتماعی » اخبار » خبر مهم » سیاسی » گزارش
کد خبر : 13402
پنجشنبه - ۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹

کدام کاندیداها نمایندگانی نالایق می‌شوند؟

انتخاب نمایندگان مجلس می‌تواند سرنوشت جامعه را در طول ۴ سال رقم بزند لذا بسیار مهم است که در انتخاب نمایندگان به معیارها توجه داشته باشیم تا مبادا افراد نالایق وارد مجلس شورای اسلامی شوند.

کدام کاندیداها نمایندگانی نالایق می‌شوند؟

نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با نزدیک شدن به پایان تبلیغات، تمام تلاش خود را در جهت معرفی و تبلیغ خود به کار گرفته‌اند.

سطح شهرها نیز در روز پایانی تبلیغات، چهره‌ای کاملاً انتخاباتی به خود گرفته و در هر سوی شهر شاهد این هستیم که کاندیداهای انتخابات مجلس به سخنرانی‌هایی پرشور در بین مردم و طرفداران خویش می‌پردازند.

هنگامی‌که پای سخنرانی کاندیداهای مختلف حاضر می‌شویم معمولاً تمامی آن‌ها به موضوعاتی مانند اینکه تفکر انقلابی؛ راه‌حل مشکلات کشور و افزایش رضایتمندی مردم است و یک نماینده باید پاک دست و توانمند در پیگیری مطالبات مردم باشد اشاره می‌کنند.

تعدادی از کاندیداها به موضوعاتی مانند تحول کشور در گروی  جلب مشارکت بخش خصوصی است و با گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان، مشکلات مردم حل می‌شود اشاره می‌کنند.

انتخابات عامل اتحاد و همدلی در کشور است

همچنین در این روزها انتقاد از عملکرد دولت نیز مورد توجه اکثر کاندیداها قرار گرفته اما اگر بخواهیم شعاری که توسط تمام کاندیداها گفته می‌شود را بازگو کنیم بایستی به انتخابات، عامل اتحاد و همدلی در کشور است اشاره کرد.

در این گزارش به دنبال این هستیم که ویژگی‌های یک نماینده نالایق را بیان کنیم.

برای بیان ویژگی‌های یک نماینده نالایق ابتدا به سراغ یکی از نامه‌های امام علی(ع) می‌رویم ایشان در این نامه از چهار خصلت یاد می‌فرمایند که اگر در مسئولان نظام وجود داشته باشند، نظام را به تباهی کشیده و مردم را با سختی و عواقب فاجعه‌بار روبه‌رو می‌کنند.

ایشان می‌فرماید: اما تأسّفم از این است که حکومت این امت به دست بی‌خردان و تبهکاران افتد، کسانی که بیت‌المال را در میان خود دست‌به‌دست می‌ کنند و بندگان خدا را به بردگی می‌گیرند و با افراد صالح به جنگ و ستیز برمی‌خیزند و با فاسقان هم‌دستند.‫‫‫

 نماینده‌ای که برای رأی آوردن پول می‌دهد نمی‌تواند برای مردم تلاش کند

در ادامه گزارش برای بیان ویژگی‌های یک نماینده نالایق به سراغ یکی از فعالین سیاسی استان می‌رویم.

از ابراهیم بارانی بیرانوند در خصوص معیارهای عمومی و کلی برای شناسایی یک نماینده نالایق می‌پرسیم؛ که پاسخ می‌دهد: نمایندگان و کاندیداهای انتخابات مجلس طی چند سال اخیر مواضع و عملکرد آشکار و شناخته‌شده‌ای داشته‌اند و مشخص است که  چه کسانی درحالی‌که مردم با سختی معیشت دست‌به‌گریبانند، بی‌توجه به مشکلات معیشتی مردم برای نزدیکانشان به دنبال منصب بودند.

وی اظهار داشت: نماینده‌ای که برای رأی آوردن پول می‌دهد و به روش‌های غیراخلاقی متوسل می‌شود نمی‌تواند برای مردم تلاش کند.

 وصل نشدن به کانون‌های قدرت و ثروت نشاندهنده سلامتی اقتصادی کاندید

کارشناس مسائل سیاسی افزود: از مهم‌ترین پیش‌نیازها برای اینکه یک نماینده گرفتار فساد نشود این است که پیش از انتخابات به کانون‌های قدرت و ثروت متصل نشود و نخواهد به هر طریقی وارد مجلس شود.

بارانی بیرانوند تصریح کرد: تجربه رد صلاحیت ۹۰ نماینده مجلس به دلیل فساد مالی در انتخابات فعلی درس عبرتی برای همه مردم است تا اگر احساس کردند ذره‌ای احتمال فساد در فردی وجود دارد در انتخابات از او حمایت نکنند.

اگر نماینده‌ای عدالت‌جو و فساد ستیز نباشد طبیعی است که به سمت تجاوز اقتصادی پیش رود

 وی با اشاره به اینکه عدالت‌خواهی و فساد ستیزی از شاخصه‌های اصلی هر نماینده است، خاطرنشان کرد: اگر نماینده‌ای عدالت‌جو و فساد ستیز نباشد طبیعی است که به سمت تجاوز اقتصادی پیش رود و این گرفتاری است که برخی به‌واسطه اندیشه‌های اشرافی گری، تفکرات لیبرالی در مسیر غیر از آنچه اسلام دستور داده است قرار می‌گیرند.

شجاعت، ولایت‌پذیری، دلسوزی و سلامت اقتصادی ویژگی‌های یک نماینده اصلح

 این کارشناس بابیان اینکه اگر نماینده‌ای مؤمن و دلسوز نباشد گرفتار مسائل دیگری می‌شود، اظهار داشت: از جمله معیارهایی که باید مدنظر مردم برای رأی دادن به یک کاندید قرار بگیرد شجاعت، ولایت‌پذیری و دلسوزی و سلامت اقتصادی است که فرد باید داشته باشد.

بارانی بیرانوند در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: که یک نامزد باید از هرگونه فساد و میدان‌هایی که احتمال بروز فساد در آن وجود دارد دوری کند و ذاتاً به مبارزه با فساد اعتقاد داشته باشد.

یک نفر که می‌خواهد با فساد مقابله کند ابتدا خودش باید سالم باشد

 با توجه به اینکه در شرایط فعلی بهبود وضعیت اقتصادی مردم و مبارزه با فساد اقتصادی در اولویت برنامه‌های کشور بوده به سراغ محمد علیزاده عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه لرستان می‌رویم.

این استاد دانشگاه بابیان اینکه یک نفر اگر بخواهد با فساد مقابله کند ابتدا خودش سالم باشد، اظهار داشت: برای اینکه بفهمیم که یک کاندید ازنظر اقتصادی سالم است یا خیر بایستی ببینیم که آیا زندگی شخصی او با شعارهایی که در ایام انتخابات می‌دهد هم‌خوانی دارد یا خیر.


مبازه با فساد هزینه دارد

محمد علیزاده با اشاره به اینکه بررسی رزومه کاری و سوابق نامزد در گذشته یکی دیگر از روش‌ها برای پی بردن به میزان اعتقاد او نسبت به مبارزه با فساد است، افزود: همچنین لازم است مردم سؤال کنند که آیا نامزد، برنامه عملیاتی با ضمانت اجرایی برای مبارزه با فساد دارد یا فقط کلی‌گویی می‌کند.

وی بیان کرد: بدون شک مبارزه با فساد هزینه‌هایی برای نماینده دارد چون او را در معرض فریادهای کسانی که منافعشان به خطر افتاده قرار می‌دهد بنابراین بایستی ببینیم آیا کاندیدای انتخابات مجلس شجاعت لازم برای مواجه با این فریادها را دارد.

شفافیت هزینه‌های انتخاباتی اولین گام مقابله با فساد یک کاندیدا

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه لرستان تصریح کرد: یکی از راه‌ها مقابله با شکل‌گیری باندهای قدرت و ثروت جلوگیری از و ورود پول‌های کثیف در انتخابات است بنابراین  بایستی ببینیم آیا یک کاندیدای انتخابات مجلس حاضر است هزینه‌های انتخاباتی خود را شفاف‌سازی کند.

آنچه موجب تشدید تحریم‌ها و اثربخش کردن آن شده ناکارآمدی برخی مدیران است

علیزاده بابیان اینکه تحریم‌های اقتصادی یکی از مهم‌ترین دلایل بروز مشکلات اقتصادی در وضعیت کنونی کشور است، خاطرنشان کرد:  آنچه موجب تشدید تحریم‌ها و اثربخش کردن آن شده ناکارآمدی برخی مدیران است  که در پی منفعت‌طلبی و زیاده‌خواهی آن‌ها که به دلیل نبود قوانین مناسب ایجادشده، دست دزدان اقتصادی را برای دزدی باز گذاشته است.

این استاد دانشگاه گفت: یکی از قوای مهمی که می‌تواند به نظم‌بخشی اقتصادی، عدالت‌گستری و بستن مجراهای بروز فساد کمک کرده و دست فرصت‌طلبان را از جیب بیت‌المال قطع کند مجلس شورای اسلامی است.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار داشت: این‌چنین مجلسی نیازمند نمایندگان پاک دستی است که خودشان میدان‌دار مبارزه با فساد شده و با ابزارهایی که طبق قانون به نمایندگان مجلس داده‌شده است جلوی مدیران فاسد را در سایر قوا و بخش‌های کشور بگیرند.

گزارش از محمد عبدالله زاده

انتهای پیام/