سوغاتها بهترین معرف استان یا شهری هستند که هر مسافری از آن دیدن میکند و هر منطقه بر اساس آداب و رسوم خود دارای سوغات خاصی است.
لرستان نیز با تنوع بسیار زیاد در ارائه سوغات مختلف از این ظرفیت خوب و ماندگار بهرهمند است. این استان غربی کشورمان به دلیل تنوع آب و هوایی و اقلیمی سوغات مختلفی دارد اما بسیاری از کارشناسان معتقدند؛
از این ظرفیتها برای معرفی استان، جذب گردشگر و درآمدزایی آنگونه که قابل انتظار است استفاده نشده است. تایید این ادعا هم پخت چند نوع شیرینی محلی مخصوص استان همچون کاک و برساق است که تا کنون با نام لرستان برندسازی نشده و می توان با برنامهریزی مناسب شرایط را برای معرفی هر چه بیشتر این شیرینیهای محلی با نام اختصاری مربوط به استان به بازارهای مختلف مهیا کرد.
بیشک تحقق این امر در سایه تولید این شیرینیهای محلی متناسب با ذائقه گردشگران، با تنوع بالا و در بستهبندیهای مناسب از سوی تولید کنندگان میسر خواهد بود و از سوی دیگر با معرفی و تولید هر چه بیشتر سوغات محلی لرستان زمینه اشتغالزایی و درآمدزایی برای مردم استان فراهم خواهد شد. در این میان انتظار میرود دستگاههای مسئول به صورت جدی وارد عمل شده و با حمایت ویژه از تولیدکنندگان، زمینه را برای تولید شیرینیهای محلی لرستان به بازارهای داخلی و خارجی با شیوههای جدید و متناسب با ذائقه مشتریان مهیا کنند.
«حسین رحمانی» کارشناس گردشگری میگوید: امروزه صنعت گردشگری دارای زیرشاخههای مختلف و متعددی است و میتوان از هر حوزه در جهت جذب گردشگر استفاده کرد. به عنوان نمونه اکنون در اغلب استانهای گردشگرپذیر شاهد عرضه انواع سوغات محلی به گردشگران هستیم و همین موضوع باعث معرفی هرچه بیشتر این استانها میشود.
توزیع محدود
رئیس اتحادیه قنادان خرمآباد هم با بیان اینکه اکنون در شهر خرمآباد چندین شیرینی محلی همچون آردی، کلوا، برساق و کاک وجود دارد، اظهار میکند: تاکنون هیچ یک از آنها نتوانستهاند به صورت گسترده تولید و روانه بازار شوند.
تولید محصول متناسب با نیاز بازار
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز عنوان میکند: شاید اصلیترین مشکل در شرایط کنونی نبود بازار است. به بیان دیگر در دهههای گذشته تاکنون اغلب بازاریان لرستانی صرفا مغازهدار بوده و تاجرمحور نبودهاند. «محمدرضا صفی خانی» ادامه میدهد: از سوی دیگر صنعت گردشگری در گذشته آنگونه که باید در لرستان رواج نیافته و تنها در چند سال گذشته شاهد توجه ویژه مسئولان به این حوزه و ورود گردشگران هستیم. این در حالی است که لرستان دارای سوغات مختلف و متنوعی همچون شیرینیهای محلی بوده که میتوانند به عنوان برندی برای این دیار عمل کنند.
برساق
این شیرینی جزو شیرینیهای خشک لکی است که به «برساق» شهرت دارد و در روغن سرخ میشود. برخی از آنها خشک هستند و برخی تر. این شیرینی همراه چای دارچین یا چای هلدار سرو میشود.
کاک
کاک نام نوعی شیرینی است که در لرستان تهیه میشود. این شیرینی لذیذ با آرد، روغن حیوانی و زعفران تهیه و تزیین می شود و به دلیل کیفیت بالا و طعم دلپذیر و عدم استفاده از مواد افزودنی مضر و نگهدارنده، یکی از بهترین سوغاتیهای این استان است.
شیرینی آردی
شیرینی آردی، شیرینی سنتی خرمآباد است و طعم بسیار دلنشینی دارد. این شیرینی ماندگاری طولانی دارد و مواد اصلی برای تهیه آن شکر، آرد و روغن، طعم دهنده ها و مغزهای مختلف است./همشهری
دیدگاه ها (0)